П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Процес митної очистки мотоциклів

Мотоцикли є такі транспортні засоби, які завжди знаходять своїх шанувальників. Це швидкісні і дуже зручні вироби, що відрізняються економічністю. За рівнем комфорту вони сильно поступаються класичним автомобілям, але здатні підкреслити статус свого власника.

Крім того, мотоцикли нерідко для багатьох стають сенсом життя. Вони не уявляють свого руху без цього транспорту. На жаль, ринок України не здатний запропонувати користувачам широке розмаїття відповідного транспорту. Тому багато жителів країни вважають за краще купувати його в сусідніх країнах. Тут можна знайти відмінні варіанти на первинному і вторинному ринку. Однак для законного використання мотоциклів на території України буде потрібно пройти процедуру митного очищення.

Порядок розмитнення

Починаючи з 2018 року, процес митного очищення в Україні зазнав кілька змін. Тепер він проходить в спрощеному порядку, незалежно від того, який саме транспорт планується розмитнити. Щоб це виконати для мопедів або кросових мотоциклів, потрібно дотримуватися наступної інструкції:

  1. Вивчення характеристик. Від технічних параметрів безпосередньо залежить вартість пристрою на ринку. Виходячи з цієї ціни, буде обчислюватися сума податкового збору. Її необхідно враховувати і при покупці, оскільки буде дуже прикро, якщо ви зможете купити пристрій, але згодом не вистачить грошей на митне очищення.
  2. Доставка в Україну. Можна скористатися кількома способами. Багато користувачів вдаються до послуг приватників, у яких є візи, страховки та інші необхідні документи для виїзду за кордон. Самостійно їхати за мотоциклом – дуже дорого, оскільки буде потрібно особисто оформляти всі ці документи, отримувати дозволи і витрачати на це час. Проте, і самостійний спосіб покупки теж є популярним. І останній спосіб – допомога транспортних компаній. Вони можуть доставити байки попутним способом. Цей варіант не сильно розвинений, але поступово зсуває інші, оскільки є найбільш доступним.
  3. Зняти з обліку в тій країні, де мотоцикл зареєстрований. Це робиться швидко, як правило, така послуга надається безпосередньо на митниці. Без її виконання ви не зможете поставити мотоцикл на облік в Україні.
  4. Оформити права власності. Або можна укласти договір купівлі-продажу, на підставі якого ви зможете переоформити права власності вже в Україні.
  5. Сплатити податки і митні збори.
  6. Отримати документи, які надають можливість законно користуватися мотоциклом в Україні.

Говорячи про те, як розмитнити мотоцикл, рекомендується враховувати його вартість спочатку. Також у вас буде час на проходження цієї процедури. Зазвичай воно становить близько 10 робочих днів. Якщо в документах є штамп про те, що ви перетнули кордон не пізніше цього терміну, то мотоцикл можна тимчасово використовувати без порушення чинного законодавства.

Не обов’язково виїжджати за кордон або шукати транспортні компанії, які доставлять вам мотоцикли. Відмінні пропозиції вже є на сайті AUTO.RIA. Тут є варіанти, які вже доставили з-за кордону, пройшли процедуру митного очищення. Вони повністю готові до використання відразу після укладення договору купівлі-продажу та переоформлення прав власності.

На цьому сайті кожен день полягає близько 1400 різних угод. Тому саме тут ви зможете швидко знайти потрібний транспорт, або продати той, що є у власності.

Які податки потрібно заплатити?

Щоб навчитися правильно розраховувати підсумкову вартість, потрібно розглядати ціну мотоцикла і митні збори. Вони такі:

  • Акциз. Оскільки цей податок залежить від об’єму двигуна, то по відношенню до мотоциклів, а тим більше – мопедів, він не відзначитися високими показниками. Тому вдасться трохи заощадити в порівнянні з класичними транспортними засобами;
  • Державне мито. Це фіксований показник, який поширюється на будь-яку мототехніку. Він становить 10% від вартості. Наприклад, якщо ви купили техніку за $ 2,000, то мито складе ще $ 200;
  • ПДВ. Це стандартний податок, яким обкладаються всі товари, що ввозяться на територію України з-за кордону. Він становить 20% від суми всіх податків, які потрібно заплатити для митного очищення. Не плутайте з ціною транспорту.

Якщо купуєте мотоцикл на вторинному іноземному ринку, рекомендується строго стежити за тим, щоб в договорі вказувалася точна сума угоди. Якщо вона буде завищеною або заниженою, є ризик понести адміністративну відповідальність. Також слід ознайомитися зі списком моделей, які можна використовувати в Україні, наприклад, через невідповідність силової установки міжнародним екологічним стандартам.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.