П’ятниця, 29 Березня, 2024

Електробус на вулицях Полтави

Полтава поступово може перейти на громадський електротранспорт.

Нещодавно в Полтаві був презентований перший міський електроавтобус. Електробус від китайської компанії Skywell зараз проходить тестування. Вартість такого екологічно-чистого виду транспорту складає близько 8 мільйонів гривень. Наскільки доцільно та рентабельно буде використовувати такий вид громадського транспорту на міських дорогах, покаже час.

Poltava-future дізналася більше про цей, новий для нас, транспорт. Електробус Skywell має місткість 50 стоячих і 19 сидячих пасажирів. Одного повного заряду акумуляторних батарей вистачає на 300 кілометрів пробігу. Максимальна швидкість такого електробуса 70 км/год. До повної місткості акумулятори повинні заряджатися приблизно 1,5 години. Зарядка здійснюється відразу двома зарядними пристроями. Нічна зарядка акумуляторів здійснюється за значно нижчим тарифом. Сам автобус оснащено кондиціонером для регулювання температури салону у літній час. Для зими передбачене автономне дизельне опалення. Гарантія на сам автобус дається на 3 роки, а самі акумуляторні батареї мають 5 років гарантійного обслуговування.

Такий електробус є хорошою альтернативою автобусам з дизельним чи бензиновим двигуном. Він економніший навіть за нові тролейбуси, які використовують 1,2 кіловата електроенергії на 1 кілометр. Skywell використовує всього 0,8 кіловата. За рік такий транспорт зможе економити понад 90 мільйонів гривень. Тому квиток може коштувати дешевше чим на автобус з двигуном внутрішнього згоряння.

Міська влада розглядає можливість закупки таких автобусів для виконання перевезень по місту у світлий час доби.

Між іншим, такі електробуси уже успішно використовуються в Україні. У Києві перший електричний автобус курсує з грудня, а у Вінниці, з листопада минулого року.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.