Вівторок, 30 Квітня, 2024

На Браїлках львівський забудовник зводить будинок, в якому квартири мають отримати нацгвардійці

Львівська будівельна компанія ТОВ “Макроекобуд” отримала право на будівництво житлового комплексу на території мікрорайону Браїлки. Земля, на якій буде зведено будинок, належить військовій частині. Частину квартир забудовник планує передати у власність військовослужбовцям Національної гвардії України. Загальна вартість робіт оцінюється в 30 мільйонів гривень. Далі на poltava-future.

Які деталі угоди?

Ще 2019 року одна з військових частин Нацгвардії отримала 0,8 га землі на території поля між мікрорайоном Браїлки та сусіднім населеним пунктом село Гожули. Пізніше з’явився план по забудові цієї місцевості багатоквартирними будинками, в яких житло могли б отримати собі військові. Ця ділянка отримала адресу вулиця Марії Башкирцевої, 22. Нещодавно, місцину обгородили парканом, а спеціалізована будівельна техніка почала рити котлован під майбутній будинок. 

Будівництво курується державою, але коштом приватної компанії. Переможець визначився через аукціон на порталі Prozorro. Початкова сума становила 3,3 мільйона гривень. За право отримати дозвіл на будівництво змагалися чотири фірми: дві полтавські та дві львівські. Врешті, перевагу надали львівському “Макроекобуду”. З цією компанією військова частина й уклала договір.

Загальна площа нерухомості, яку мають здати в експлуатацію нацгвардійцям, становить 2567 квадратних метрів. Тобто, за приблизними розрахунками, військовики отримають від 25 до 50 нових квартир. Також, згідно договору, забудовник має забезпечити майбутніх жильців усіма необхідними умовами для проживання, щоб ті потім не робили додаткових ремонтних робіт у своїх нових помешканнях.

За графіком будівництва, розробити усю проєктну документацію мають до кінця літа наступного року, а збудувати сам ЖК до 30 вересня 2024 року. Оформлення ж права власності на нерухоме майно повинно завершитися не пізніше 10 грудня 2024 року. Тобто, у найкращому випадку, бажане житло бійці Нацгвардії отримають за три роки. Майбутній житловий комплекс вже отримав свою офіційну назву – він буде називатися ЖК “Герцог”.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.