П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Правила зберігання бензину в гаражі

Деякі українські автолюбителі люблять запасати пальне про запас. І це виправдано постійно зростаючими цінами на заправних станціях. Тому не завадить в гаражі мати пару каністр бензину. Але важливо враховувати, що паливо має обмежений термін зберігання. Якщо його перевищити, то рідина буде непридатна для подальшого використання за прямим призначенням. Перш ніж заливати рідину, з каністри, яка припадала пилом в гаражі невизначений час потрібно розуміти, чим це загрожує автомобілю.

Наслідки неправильного зберігання палива

Зважившись зробити запаси бензину потрібно зрозуміти, що відбувається з рідиною в закритій каністрі. Для цього потрібно розбиратися в основних якостях пального. В першу чергу воно повинно вивільняти енергію в процесі вибуху. Під час тривалого зберігання – це властивість може бути втрачено.

Згодом октанове число пального, від якого залежать основні параметри бензину зменшується. Як наслідок в рідині збільшується вміст шкідливих смол. Це відбувається через контакт вуглеводнів, що містяться в паливі з киснем. Результатом стає поява в’язкої коричневої субстанції. Заливаючи таку рідину в бак власник авто може розраховувати на:

  • засмічення карбюратора або інжекторів;
  • утворення нагару на клапанах;
  • забруднення паливопроводу;
  • скупчення бруду в бензобаку.

В результаті паливна система транспортного засобу виходить з ладу. Тому важливо дотримуватися не тільки правила зберігання бензину, а й купувати пальне на надійних автозаправках. А довідатися про ціни на Окко – мережевій українській АЗС можна на AUTO.RIA №1 серед конкурентів в Україні. Тут не тільки зібрана корисна інформація автомобільної тематики, а й представлена ​​величезна база нового і старого транспорту. Це допомагає українським автомобілістам щодня продавати і купувати майже 1400 автомобілів.

Відповідний резервуар для пального

Головний фактор від якого залежить зберігання палива – це матеріал каністри або іншої ємності. Досвідчені водії не рекомендують використовувати тару з поліетилену. Це може закінчитися вибухом легко займистою рідиною. Поліетиленова каністра накопичує статичну електрику, яка при контакті з парами бензину призводить до займання останнього. А це закінчиться пожежею в гаражі, а ще гірше смертю автолюбителя.

Крім матеріалу, використаного для виготовлення ємності для зберігання бензину потрібно враховувати герметичність її закривання. Неприпустимо попадання всередину резервуара кисню. Взаємодія повітря з бензином призводить до окислення. А якщо паливо містить бромистий етил проблема сильно ускладнюється. Така речовина додається з метою видалення оксидів свинцю, що відкладається в камерах. Тривале зберігання призводить до того що добавка починає випаровуватися і втрачати основні властивості. Заливаючи таку рідину в бак, автовласник ризикує тим що на внутрішніх частинах двигуна з’явиться нагар. Як наслідок основні елементи мотора швидко зношуються.

В яких умовах зберігати бензин

Для максимально зручного і безпечного зберігання бензину потрібно створити оптимальні умови в гаражі. Досвідчені власники легкового транспорту рекомендують:

  • Запобігти проникненню сонячного світла в місце, де зберігається паливо. Під впливом тепла посилюється процес випаровування важливих компонентів палива.
  • Забезпечити герметичність закриття каністр щоб всередину не потрапляв кисень. Останній посилює процес окислення і пальне псується протягом місяця.
  • Дотримуватися температурного режиму. В цьому немає нічого складного, не можна щоб в гаражі була занадто висока або низька температура.

Дотримання основних умов зберігання бензину дозволяє утримувати рідину в каністрі протягом календарного року. Якщо пальне залишається в баку автомобіля воно буде придатне для використання протягом 6 місяців. У жарких регіонах термін придатності бензину менше. Хоча, з огляду на кліматичні умови України, дана проблема не актуальна.

Як перевозити вибухонебезпечну рідину

Вирушаючи в далеку поїздку, кожен адекватний автолюбитель бере з собою пару каністр з рідким паливом. При цьому мало хто турбується про правильне розміщення ємності в багажному відділенні. Постійна вібрація під час руху автомобіля призводить до тертя каністри з поверхнями, що сполучаються. У підсумку в місці постійного тертя може утворитися протікання. У випадку з пластмасовою тарою потрібно враховувати її здатність накопичення статичної електрики. Тому розміщуючи ємності з пальним в багажному відділенні бажано захистити їх від інших поверхонь щільним матеріалом.

А в іншому, зважившись запастися бензином потрібно пам’ятати про правила його зберігання. Дотримуючись найпростіших рекомендацій досвідчених автовласників можна зробити запас на рік і більш тривалий термін. Це дозволить не переживати про те, що завтра вартість пального на заправці різко зросте.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.