Четвер, 25 Квітня, 2024

Правила вибору плуга для трактора

Найбільш простим, але в той же час ефективним обладнанням для сільськогосподарської техніки є плуг. Це ефективний пристрій, що дозволяє якісно обробляти грунт. Використовується як доповнення до трактора. Призначений для спрощення орання твердого грунту і підняття цілини. Тому важливо вибрати відповідну модель в залежності від умов експлуатації та цілей використання.

Різновиди моделей по корпусу

Залежно від конструктивних особливостей плуги підрозділяються на різні категорії. Вони мають свої специфічні особливості і сферу застосування. Серед популярних варіантів варто виділити моделі з наступними типами відвалу:

  • Культурним. Це пристрій для якісного крошення землі, що обробляється тривалий час. Відмінний варіант для спільного використання з передплужниками.
  • Полугвинтові. Головною особливістю такого відвалу є якісні провертання шарів грунту. Така необхідність виникає при обробці застояної землі, покритій густим дерном.
  • Безвідвальним. Використовується в тих випадках, коли на оброблюваних ділянках присутня вітрова ерозія.
  • Вирізним. Відвал розроблявся для обробки невеликих за площею ділянок, на яких присутній підзолистий грунт. Пристрій відмінно зарекомендував себе на каштановому і малопотужному чорноземі.
  • Плантажним. Набув широкого застосування на виноградниках і при посадці плодових рослин. Відрізняється великою глибиною захоплення грунту до 1 м. Це створює сприятливі умови для розвитку кореневої системи. Завдяки своїй конструкції покращує водний режим грунту.
  • Дисковим. Це своєрідна універсальна модель для різних типів грунту. Отримала популярність при обробці грунту після вирубки дерев, на заболочених ділянках та дернистому грунті. Відмінна альтернатива традиційним моделям плугів в ситуації, коли їх застосування недоцільно або неможливо.

Всі види плугів мають свої унікальні властивості і особливості. Тому, вибираючи відповідний варіант потрібно відштовхуватися від сфери, в якій буде використовуватись обладнання. При цьому на AUTO.RIA №1 серед сайтів автомобільної тематики на території України можна купити як новий, так і б/у плуг за доступною ціною. Тут представлена ​​величезна кількість сільгоспобладнання і колісних транспортних засобів. Також тут кожен бажаючий зможе купити або продати власний автомобіль. Завдяки цьому люди щодоби здійснюють 1400 успішних угод.

Ефективне використання обладнання

Вибравши відповідну модель плуга, виходячи з конструкції корпусу, потрібно забезпечити економічну доцільність і ефективність його використання. На думку експертів краще купувати обладнання з максимальним коефіцієнтом корисної дії. Це безпосередньо впливає на продуктивність і ефективність обробки ділянок різних розмірів. Також при виборі потрібно враховувати особливості використовуваного трактора. Важливо щоб його потужність сильно не перевищувала допустимі навантаження, передбачені виробником плуга. Це дозволить зменшити знос і ймовірність поломки останнього.

Технічні особливості вибору плуга

На думку експертів, вибираючи оптимальний за параметрами плуг потрібно зосередити увагу на таких технічних особливостях:

  • Роботі, в і за межами борозни. Сучасні трактора зі спареними колесами або гусеницями можуть працювати за межами борозни. Це забезпечує додаткову безпеку оператора і продовжує експлуатаційний ресурс трактора. Отже, вибираючи відповідний плуг потрібно переконатися, що він також може працювати за межами борозни.
  • Захисту обладнання. Зазвичай поломки виникають при обробці кам’янистого, дернистого і складного грунту. Запобігти передчасному зносу і ремонту можна, вибираючи модель з додатковим захистом. Ідеальною стане гідравлічна або пружинна модель. А ось від стандартного болтового варіанту краще відмовитися.
  • Попередньому тестуванню. Більшість виробників надають техніку для тестування перед покупкою. Це дозволяє покупцеві ознайомитися з особливостями роботи сільгоспобладнання. Завдяки цьому значно спрощується процес вибору. Адже оператор зможе особисто оцінити переваги і недоліки обраної моделі.

За рекомендаціями виробників сільгоспобладнання потрібно дотримуватися правила золотої середини. Не варто купувати самий потужний і сучасний плуг, якщо немає відповідного трактора. Також потрібно пам’ятати про витрати на утримання та рентабельності експлуатації техніки. Іноді вигідніше придбати малопотужну модель з меншою продуктивністю, яка буде більш ефективна при роботі в конкретних експлуатаційних умовах.

7

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.