П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Нове місце для “Льодової арени”: у Розсошенцях планують побудувати сучасний комплекс

Полтавська обласна рада виділила кошти під проект сучасного спортивного комплексу “Льодова арена”. За 1,3 мільйони гривень проектант підготує необхідні папери, розрахунки та визначить остаточну вартість будівництва, яке наразі оцінюють, приблизно, у 80-120 мільйонів гривень. Про деталі розповість Poltava-future.com.ua.

У 2017 році полтавська влада запланувала виділити майданчик для будівництва льодового палацу на території прирічкового парку, що знаходиться у мікрорайоні Левада і межує з річкою Ворскла. Тоді місцеві жителі, активісти та громадські діячі, із метою захисту від руйнування зелених насаджень і природного місця для відпочинку, підписали петицію, у якій попросили владу, перенести арену у інше місце. Депутати дослухались до звернення громади і через 2 роки визначили нову ділянку для розташування майбутнього комплексу – перехрестя вулиць Полтавської та Геннадія Біліченка. Зі слів голови Щербанівської ОТГ Ігора Процика, точне місце будівництва ще невідоме, але орієнтовно – це поле, навпроти заводу медичного скла. Воно знаходиться у родинній власності одного з депутатів Щербанівської сільської ради Віталія Штанька.

Зі слів керівника департаменту будівництва, МіА та ЖКГ Полтавської ОДА Тимофія Глобана, до початку проектних робіт, Щербанівська сільрада повинна підготувати документи для відведення землі під будівництво. Наразі відомо, що загальна територія комплексу, разом з паркінгом та під’їздами займатиме ділянку у 2 гектари, з яких площа забудови складе 5,1 тис квадратних метрів. Родзинкою “Льодової арени” планують зробити універсальне покриття, яке можна буде оперативно демонтувати та змінювати з криги на татамі. Тобто окрім ковзанки та хокею, комплекс буде приймати спортивні змагання з боротьби, гімнастики та атлетики.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.