Четвер, 28 Березня, 2024

У Полтаві зведуть нове котеджне містечко

Нове містечко з котеджів може з’явиться поблизу від Полтавського дендропарку (є пам’ятником садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення) на ділянці з заїздом з вулиці Січових Стрільців. Раніше ця ділянка належала Південній залізниці. Про це повідомляє «Полтава. Future».

На ділянці розташовувалася Дезінфекційно-промивна станція для обробки критих вагонів – це комплекс споруд для промивання та знезараження вагонів, в яких перевозилася живність, сировина тваринного походження та інші швидкопсувні вантажі.

Потім з якоїсь причини залізниця відмовилася від «дезстанции». Рейки розібрали, а сама територія перетворилася на пустку з залишками цегляних і бетонних конструкцій. Це добре видно на супутниковому знімку. У такому стані, будучи комунальною власністю, вона і перебуває останні два десятиліття, хоча знаходиться в п’яти кілометрах від самого центру Полтави.

Забудовником селища виступатиме виробничий дачно-будівельний кооператив «Еталон», а підрядником «Київрембуд» (ремонтно-будівельна асоціація). На ділянку забудовником вже підведені інженерні комунікації (електроенергія, газ та вода).

У самий найближчий час на сесію Полтавської міської ради буде винесено проект рішення «Про розробку детальних планів територій» на ділянці, що перебуває по вулиці Січових Стрільців. На його підставі будуть проведені громадські слухання, потім розроблений детальний план, який винесуть на затвердження виконкому Полтавської міськради. Після цього буде розроблений проект, на підставі якого забудовник буде зобов’язаний провести громадську і котеджну забудову, організувати проїзди між котеджами, облаштувати громадську територію. При цьому зелена зона, яка прилягає до ділянки, будівництвом порушена не буде.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.