Четвер, 25 Квітня, 2024

Нові компактні літні майданчики встановлять на пішохідній частині вулиці Соборності

Під час засідання комісії з міського благоустрою, яка видавала дозволи на розміщення літніх майданчиків по вулиці Соборності, 15 закладів громадського харчування отримали погодження проектів. Це були ті підприємці, які пішли на зустріч міській владі та змінили конструкцію габаритних стаціонарних добудов, на легкі та компактні. Ці майданчики не заважатимуть полтавцям проходити центральною вулицею міста та не перекриватимуть огляд на історичні пам’ятки. Детальніше про міський благоустрій та найближчі зміни, розповість poltava-future.com.ua.
Представник міської влади, депутат Вадим Ямщиков, розповів про причини таких змін. У рамках реконструкції вулиці соборності заплановано не тільки ремонтні роботи та оздоблення декоративними елементами. Мета реконструкції – зробити простір комфортним та зручним, щоб полтавці і туристи із задоволенням відвідували центральну частину міста. Старі літні майданчики – це великогабаритні конструкції, які перешкоджали руху пішоходів та відволікали увагу різноманітністю форм та кольорів. За новими стандартами, майданчики повинні бути легкі, виконані в одному стилі, зручні та інклюзивні, тобто доступні для людей з інвалідністю. Більшість з пропозицій підприємців, які врахували побажання комісії, було затверджено. 
Нагадаємо, що міська влада затвердила проект реконструкції вулиці соборності, вартістю 170 мільйонів гривень. Мова йде про ділянку від “Корпусного парку” до “Білої Альтанки”. Проект передбачає розширення пішохідного простору до вулиці Конституції, включно з Петровським парком. Окрім цього, центральну частину вулиці, яка вимощена бруківкою, виведуть на рівень з боковими частинами. Проведуть реконструкцію парків, встановлять нові лави, ліхтарі, смітники, вказівники і навіть тематичні каналізаційні люки. Але питання фінансування проекту залишається відкритим, бо із потрібних 170 мільйонів, міська влада у цьому році заклала 7 мільйонів. З них 1,4 мільйони вже витрачено на розробку проекту, який підготувала ФОП Яна Мазур. Тож реконструкцію планують робити поетапно.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.