Четвер, 28 Березня, 2024

Дитячий садок на Леваді: ремонтують, розширюють, утеплюють

Мешканці полтавського мікрорайону Левада вже декілька років очікували ремонту у дошкільному навчальному закладі №6. Він знаходиться за адресою вул. Миру 8 і носить ім’я відомого персонажу з мультфільмів – “Чебурашка”. І нарешті дочекалися. Для початку, дитячий садок захистили від морозів та утеплили. Окрім цього, добудували цілий двоповерховий корпус, де планують зробити приміщення для дітей трьох вікових груп. Ще садку дуже не вистачало спортивної зали. Малеча не мала змоги бавитися та розвиватися фізично. Це питання також буде вирішено. Новий корпус, фасад якого вже зведено, передбачає влаштування спортивної ігрової зони. Про довгоочікувані зміни розповідає Poltava-future.com.ua.

На перевірку виконання будівельних та ремонтних робіт, приїхав заступник міського голови Андрій Лямін. Він розповів, що міська влада турбується про підростаюче покоління. Тому направляє кошти та організаційні зусилля на цей пріоритетний напрям. З його слів, під проект реконструкції закладу забюджетовано 20 мільйонів гривень. На даний момент, з них витрачено 6 мільйонів. За ці кошти відремонтували та утеплили фасад старої будівлі, побудували новий корпус та встановили у ньому сучасні вікна.

Далі про вирішення старих проблем закладу розповіла заступник завідуючого “Чебурашки” Вікторія Ратова. Справа у тому, що садок розрахований на 400 місць. І питання, куди віддати дошкільнят на виховання, давно тривожило мешканців мікрорайону, бо місця на всіх не вистачало. Добудова нового корпусу – це 150 додаткових місць, на які давно чекають батьки. Іншою болючою темою була мала кількість простору для взаємодії та відпочинку дітей. Хоча, саме він допомагає маленьким вихованцям підтримувати активність і здоров’я. Тож реконструкція передбачає не тільки побудову спортиної зали, але й додаткових майданчиків для активного розвитку. Бо цікаве дозвілля для дошкільнят – це головний принцип у їх вихованні. Новий простір надасть можливості для розвиваючих ігор та допоможе урізноманітнити спілкування. Також, за ради підвищення безпеки, планують відремонтувати та оновити старі павільйони, доріжки та майданчики.

Представник міської влади обіцяє і надалі наглядати за якістю будівництва. Щоб до запланованої дати закінчення робіт, дітки отримали належні умови. Бо головне завдання міської влади – забезпечити найкращі умови для виховання щасливих та здорових полтавців-дошкільнят. Нагадуємо, що закінчення робіт планується до Дня міста – 23 вересня поточного року. 

 

  

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.