П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Як правильно вибрати диски 15 диаметру

Періодично багато водіїв початківців стикаються з необхідністю виконання заміни автомобільного диска. У процесі пошуку відповідного комплекту дисків автовласники стикаються з різними параметрами, характеристиками і властивостями, в яких складно розібратися на початкових етапах. Для того щоб уникнути подібної ситуації можна звернутися за допомогою в спеціалізований інтернет-магазин, де представлені програми підбору по авто і грамотні консультанти допоможуть відшукати оптимальний варіант для вашої машини. Вигідно купити титанові диски на 15 в Koleso2000.ua – реальний шанс заощадити без втрати якісної складової!

Що потрібно враховувати при підборі дисків 15 діаметра?

Якщо ж ви хочете почати розбиратися в основних тонкощах підбору колісних дисків 15-го посадкового діаметра, то давайте розглянемо всі на прикладі дисків для популярного в Україні легкового автомобіля Chevrolet Lacetti. Диски даного автомобіля мають такі характеристики: 6xR15 4×114.3 ET45 DIA 56.6.

Розберемо всі вищевказані позначення маркування:

  • «6» – ширина обода диска, виміряна в дюймах;
  • «R15» – посадковий діаметр колісного диска, також вимірюється в дюймах;
  • «4×114.3» – кількість кріпильних отворів і відстань між ними;
  • «ET45» – виліт диска, який вказується в міліметрах і може бути як позитивним, так і негативним;
  • «DIA 56.6» – діаметр центрального отвору під маточину, який позначається в міліметрах.

Здійснюючи підбір, не варто відхилятися від заводських приписів, адже ви ризикуєте мати істотні проблеми з керованістю і безпекою в процесі експлуатації. Крім того, куплений комплект коліс може просто не підійти і не встати на ваш транспортний засіб. Для того щоб уникнути подібних незручностей рекомендуємо звіряти параметри вподобаного диска із заводськими рекомендаціями виробника. У разі виникнення питань або неточностей завжди можна звернутися до менеджерів інтернет-магазину, які допоможуть розібратися з будь-якими питаннями.

Різновиди колісних дисків 15 діаметра

Сучасний вибір колісних дисків з 15-м посадковим діаметром включає в себе сталеві, литі і ковані різновиди. Підбір конкретного типу буде залежати від умов експлуатації, потреб і можливостей самого водія. Розглянемо ключові особливості кожного виду виробів.

Сталеві диски є найбільш дешевими і доступними на нашому ринку. Вони виготовляються за простою технологією штампування з листової сталі певного класу. Подібні вироби часто входять до складу базової комплектації для більшості бюджетних легкових автомобілів. Штамповані колеса володіють гідною міцністю, придатністю до ремонту і покриті емаллю для запобігання утворення корозії. До недоліків можна віднести нудний дизайн, велику вагу і часто низьку якість продукції (особливо у китайських брендів).

Литі диски складають відчутну конкуренцію своїм штампованим аналогам і вже на протязі декількох років поспіль займають лідируючі позиції. Досягти настільки відчутної популярності вдалося за рахунок використання легких сплавів магнію і алюмінію. За рахунок технологічних особливостей легкосплавні вироби можуть відрізнятися найрізноманітнішими формами та видами лакофарбових покриттів. Це надає споживачеві широкий вибір класичних і оригінальних варіантів. До недоліків можна віднести підвищену крихкість і складність у проведенні реставраційних робіт.

Ковані диски по праву вважаються найбільш дорогим і якісним варіантом. Це пов’язано з особливостями складного технологічного процесу об’ємного штампування. Отримувані колеса відрізняються вкрай легкою вагою і високою міцністю. На жаль, подібні варіанти продукції отримали мале поширення на українському ринку з огляду на захмарні ціни на подібні диски.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.