Четвер, 25 Квітня, 2024

Гранатовий тролейбус на Крюківському мосту

Комунальне підприємство «Кременчуцьке тролейбусне управління» оголосило конкурс на посаду водіїв тролейбусів. Потреба в додаткових водіях і кондукторах виникла в зв’язку зі збільшенням кількості тролейбусів. Водіям обіцяють зарплату в 10 тис. гривень, повідомляє «Полтава. Future».

«Гранатові тролейбуси» – таке прізвисько отримали нові машини, які спеціально для Кременчука виготовили гранатового кольору. Перші 5 машин прийшли ще в березні 2018 року. Днями прибуло 8 машин з 31 поставленого тролейбуса. А всього закуплено 40 тролейбусів, 9 що залишилися  повинні бути поставлені до кінця 2019 року.

До теперішнього часу в Кременчуці працювало 64 тролейбуса 2007-2012 років випуску.

Всі 40 тролейбусів куплені Кременчуком за рахунок кредиту наданого Європейським банком реконструкції та розвитку в рамках проекту «Міський громадський транспорт в Україні». ЄБРР виділив місту 8 млн. євро. Крім тролейбусів за гроші кредиту закуплено також обладнання для діагностики технічного стану тролейбусів.

В середині 2017 року було оголошено тендер на закупівлю 40 тролейбусів для Кременчука. Його виграла Автомобільна корпорація «Богдан Моторс». Відповідно до укладеного контракту Завод №1 корпорації повинен поставити 35 дванадцятиметрових тролейбусів Т701.17 і 5 вісімнадцятиметрових спарок Т901.17.

Закуплені містом тролейбуси – з низькою підлогою, що дуже зручно для інвалідів і пасажирів з дитячими колясками. Відмінною особливістю тролейбусів є автономний від контактної мережі режим роботи від акумуляторів. На акумуляторах запас ходу складає 20 км.

Місто Кременчук розташоване на обох берегах Дніпра. Вже близько 40 років ведуться розмови налагодження тролейбусного сполучення з правобережною частиною міста. Але цьому так і не судилося здійсниться через технічні складнощі з прокладкою контактної лінії через Крюківський міст.

Нові тролейбуси в тестовому режимі вже їздять через Крюківський міст на акумуляторах. Але вже проведено тендер на закупівлю за рахунок другого кредиту ЄБРР 10 тролейбусів з великим запасом автономного ходу. Передбачається, що ці 10 машин будуть регулярно курсувати між лівобережною та правобережною частинами Кременчука.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.