П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Сонячне тепло полтавським дітям

У Полтавському районі Полтавської області є Об’єднана територіальна громада (ОТГ) Щербанівська, яка об’єднує п’ятнадцять приміських сіл. Про цю територіальну громаду можна сказати багато епітетів з приставкою «сама, сама» в Україні. І ми ще не раз повернемося до неї. Більш докладно про це розповідає “Полтава майбутнього”.

Зараз мова піде про один дитячий садок, що знаходиться на території Щербанівської ОТГ, а саме в селі Розсошенці в мікрорайоні «Садовий» по вул. Перспективна.

Справа в тому, що на території ОТГ швидкими темпами ведеться сучасна багатоповерхова забудова, квартири в якій набувають переважно молоді сімї. Отже на території Щербанівської громади народжуваність дітей значно перевищує середній рівень по Полтаві. І давно назріла необхідність в сучасному дошкільному закладі.

…І ось вже побудована «Яблунька» – сучасний дитячий садок, – двоповерхова будівля котрого красується в Розсошенцях. Будівництво велося Будівельною компанією «Комбінат виробничих підприємств». Вартість новобудови склала близько 26 млн. грн.

… Зараз розглядається питання про передачу дитячого садка на баланс громади.

Дитячих садків в Полтаві багато. Але «Яблунька» не простий дитсадок, а енергоефективний. Його будівля побудована за каркасно-монолітною технологією, з утепленням фундаменту і стін, що робить тепловтрати мінімальними. Отже витрати на опалення будуть невеликими, що дуже важливо сьогодні, – при високій ціні на енергоносії. Але і це ще не все. У дитячому садку встановлені сонячні батареї для підігріву води. Сонячні колектори за добу забезпечують нагрів до півтони води. А басейн в дитячому садку оснащений сучасною системою очищення води – без застосування хлору.

Оцінити принади нового дитячого садка зможуть сто сорок дітей (і їх батьків), для яких буде відкрито шість груп.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.