Четвер, 28 Березня, 2024

Рятівники Полтавщини отримали нові пожежні машини і катер на повітряній подушці

 Нещодавно МНСники Полтавщини отримали у своє розпорядження новітню техніку. Чотири пожежних автомобілі з новітнім обладнанням на базі вантажівок МАЗ і аерочовен на повітряній подушці поповнили автопарк рятувальників. Автомобілі, крім необхідних автоцистерни і пожежних рукавів, у своїй комплектації мають навіть мотопомпи та електричні генератори. poltava-future.com.ua дізнався, що один із новітніх автомобілів залишиться у Полтаві, а решта відправляться у відділення МНС Пирятину, Хоролу та Нових Санжар. Аерочовен буде виконувати завдання з порятунку людей в акваторії Кременчуцького водосховища.

 Аероглісер під назвою “Торнадо” через особливості своєї конструкції, може рухатися по льоду, суходолу та болотистій місцевості. Аерочовен може рятувати рибалок які попри всі застереження постійно потрапляють у небезпечні ситуації виходячи на крихку весняну кригу.Така турбота про наших рятувальників особливо слушна саме у весняний час, бо з настанням весни починається сезон масових підпалів сухої трави.

 Взагалі випалювання сухої трави та очерету – лихо для всього живого. У полум’ї гинуть тварини і комахи. Також нерідко пожежі можуть загрожувати господарським та житловим будинкам. Вогонь знищує кладки птахів та руйнує структуру верхнього родючого шару грунту. Також нерідко вогонь розповсюджується на території сміттєзвалищ, а при горінні сміття у повітря потрапляють шкідливі речовини. Коли загоряються торфові болота, рятувальникам дуже складно загасити таку пожежу бо вогонь часто жевріє на значній глибині від поверхні і інколи може вирватися на поверхню через декілька діб після закінчення гасіння. Гасіння пожеж у таких місцях також ускладнюється рельєфом та особливостями місцевості де знаходяться торфяники.

Докладніше про загрозу спалювання сухої трави читайте у статті “Спалювання сухої трави – лихо для всього живого”.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.