Вівторок, 19 Березня, 2024

Про Єдиний інформаційний медичний простір в Полтаві

Керівництво Полтави і Полтавської області працює над створенням єдиного медичного інформаційного простору, повідомляє «Полтава. Future».

 

Результатом цієї роботи має бути створення IDIS – інтелектуальної системи для дистанційної діагностики пацієнтів.

У рамках проведеної роботи директор ТОВ «Медстал Солюшенс» А.Іванкіна показав присутнім головним лікарям Полтави інтелектуальну систему дистанційної діагностики IDIS в дії.

Ця система призначена для попереднього діагностування пацієнтів в амбулаторіях, в фельдшерсько-акушерських пунктах або безпосередньо у пацієнта на дому, за допомогою мобільного комплексу.

Суть впровадження системи – збір, обробка, передача та зберігання інформації про стан організму пацієнта.

Мобільний комплекс дозволяє робити пацієнту кардіограму, вимірювати артеріальний тиск і рівень цукру в крові, проводити аналіз сечі по одинадцяти параметрам, вимірювати температуру тіла, рівень кисню в крові, а також перевіряти функції дихання, з подальшою передачею даних в АРМ сімейного лікаря, а при відсутності зв’язку або його нестабільності збір даних оффлайн. Пізніше, при появі зв’язку дані, зібрані в автономному режимі автоматично завантажуються в єдиний інформаційний медичний простір.

Телемедична система, що входить в комплекс дозволяє здійснювати зв’язок між пацієнтом і лікарем, що дасть можливість консультувати пацієнтів дистанційно або проводити консиліум між лікарями. Впровадження системи забезпечить більш високий рівень медичного обслуговування в сільських амбулаторіях, підвищить якість їх послуг і доступність для сільських жителів.

Робота медичної інформсистеми через «хмару» (надійне сховище інформації в інтернеті) не вимагає установки серверів і додаткових програм. Медичний персонал може зайти в систему з мобільного телефону або з комп’ютера, єдиною необхідною вимогою є наявність стійкого Інтернет зв’язку.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.