Неділя, 27 Жовтня, 2024

Полтавські медики вчаться за європейськими стандартами

При Полтавській обласній клінічній лікарні ім. Скліфосовського створено навчально-тренінговий центр, розповідає «Полтава. Future».

Основною метою створення навчального центру було навчити медичних працівників інноваційним методам надання допомоги хворим на гіпертонічну хворобу, але на практиці центр виявився корисним для навчання медичних фахівців самого різного профілю.

Всього в Полтавській області працює шість тренінгових центрів для лікарів, які знаходяться у великих містах, таких як Полтава, Миргород, Гадяч, Кременчук, Горішні Плавні. Крім того по області працює ще двадцять шість класів. Але саме в навчальному центрі Полтавської обласної лікарні встановлені тренажери, аналогів яким немає в Україні.

В. Лисак, – директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської області каже, що в інших областях, які входять в число пілотних щодо реформування медицини (Полтавщина теж входить в їх число) теж є тренінгові центри, але вони «заточені» на теоретичне навчання. У той же час полтавський центр спрямований на вироблення у медичного персоналу практичних навичок.

Не боячись завдати шкоди пацієнтові, медики можуть виробити практичні навички у виконанні різних медичних маніпуляцій, причому спостерігаючи за результатом своїх дій на медичному обладнанні. Особлива увага приділяється відпрацюванню реанімаційних заходів.

За словами головного лікаря обласної лікарні Г.Оксака, всі лікарі пройшли навчання в тренінговому центрі, а всього з моменту його відкриття (травень 2018 роки) проведено навчання понад 1200 медпрацівників, багато з яких тепер самі навчають медиків в інших містах Полтавської області.

Планується, що в навчально-тренінговому центрі в подальшому так само будуть проходити навчання на тренажерах-фантомах студенти Полтавської Української медичної стоматологічної академії (УМСА).

  Створення навчального центру для навчання медичного персоналу відповідно до європейських стандартів стало можливе завдяки фінансовій підтримці проекту ВБ «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.