Субота, 20 Квітня, 2024

На честь знаменитого живописця Полтави

Управління культури запрошує полтавців та гостей міста на виставку живопису Андрія Сербутовского

Земля полтавська славна своїми талановитими синами. І хоча сама Полтава місто не велике, його уродженці зробили величезний внесок в українське мистецтво і культуру. Чого тільки варті такі імена як М.В.Гоголь, І.П.Котляревський, В. Г. Короленка, Панас мирний …, повідомляє “Полтава майбутнього”

Багато письменників, поетів, композиторів, художників вийшли з землі полтавської. До талановитих уродженців Полтави, які залишили свій незгладимий слід в українському живописі можна віднести Андрія Андрійовича Сербутовского.

Народився він в 1923 році в Полтаві (18 серпня), воював на полях Великої Вітчизняної війни за що нагороджений орденом Червоної Зірки і медалями. Після війни Сербутовскій активно зайнявся живописом і по праву став одним з найпомітніших українських художників другої половини 20 ст. І це при тому, що художник не отримав художньої академічної підготовки, але талант помножений на працьовитість зробили свою справу і полтавський художник отримав заслужене визнання.

Талант Андрія Сербутовского багатогранний. Йому однаково добре вдавалися і натюрморти, і портрети і тематичні картини. Але найбільше задоволення художник отримував від пейзажного живопису, в полотнах якого йому вдалося розкрити всю красу полтавської природи.

Художні твори майстра не мають свого тимчасового значення, вони були актуальні і понад півстоліття тому, вони є актуальними і сьогодні, тому витримали іспит часом, поставивши свого творця в один ряд з найвідомішими художниками сучасності.

За свою працю Андрій Сербутовскій був удостоєний звання заслуженого художника України.

Управління культури Полтавського міськвиконкому з 7 грудня 2018 по 31 січня 2019 р. проводить виставку «Роздуми» живопису, і графіки Андрія Сербутовского з нагоди 95-річчя від дня його народження.

Виставка експонується в Полтавському художньому музеї (Галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка за адресою м Полтава, вул. Європейська, 5

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.