Субота, 20 Квітня, 2024

З Полтавського аеропорту вилетів перший міжнародний рейс

Нещодавно Полтавський аеропорт відправив, перший у своїй історії, міжнародний авіарейс. Літак прямував до популярного курортного міста Шарм-еш-Шейх, що у Єгипті. Перевезення здійснюються на борту Боїнга 737-700 з пасажиромісткістю 149 чоловік. Всі квитки на літак були викуплені. Наступний рейс планується 2 квітня. Також йде жваве обговорення ще одного міжнародного авіарейсу, але на цей раз до Туреччини.

PoltavaFuture дізнався, що відновлення аеропорту обійшлося у понад 67 мільйонів гривень. За ці кошти проведено капітальний ремонт приміщення аеровокзалу, відновлено злітно-посадкову смугу та сигнальне обладнання. Також було встановлено чотири реєстраційних стійки та стрічку для багажу. Після проведення повної модернізації аеропорт може пропускати не менше 50 внутрішніх та 160 міжнародних пасажирів за годину. Для функціонування аеропорту в зимовий час планується витратити понад 60 мільйонів гривень для придбання пожежної машини та спеціалізованого устаткування, що оброблятиме літаки від ожеледі. Також потрібно буде провести додаткове переоснащення злітно-посадкової смуги.

У 2017 році Кабінет міністрів надав аеропорту статус міжнародного. У 2018 році, аеропорт прийняв перший пасажирський рейс. З дев’яностих років аеропорт майже не обслуговував пасажирські рейси, хоча до цього рейси у межах області та міжобласні були звичайним явищем. Зараз на території аеропорту проводяться навчання та тренування студентів Кропивницької льотної академії. На території аеропорту також постійно базуються літаки двох приватних авіакомпаній. З 2018 року аеропорт перебуває в державній власності.

Останні роки в Україні спостерігається чітка тенденція щодо відновлення малих і середніх чартерних рейсів у середині країни. Можливо через декілька років полтавці зможуть придбати квитки на переліт до Києва, Харкова чи Львова. Це значно економить час, витрачений на подорож та дасть змогу, при потребі, використовувати авіаційне сполучення для транспортування ліків чи хворих у найкоротший термін.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.