П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Перший наземний світлофор в Кременчуці

Кременчуцькі влада вивчає передовий зарубіжний досвід підвищення безпеки дорожнього руху, розповідає «Полтава. Future».

В якості експерименту буде встановлено перший «наземний» світлофор. Якщо експеримент вдасться, такі світлофори будуть встановлені на всіх особливо небезпечних пішохідних переходах.

«Наземний» світлофор – це смуги безпеки які світяться, вони встановлюються на пішохідних переходах. Ці смуги світяться зеленим або червоним кольором залежно від того яке світло в даний час горить на традиційному світлофорі.

Такі пристрої допомагають як пішоходам, так і водіям. Сигнал звичайного світлофора можна не помітити через те що огляд на світлофор закривають машини, пішоходи, дерева, через яскраве сонячне світло, і т.п.

«Наземний» світлофор – це пристрій безпеки, який виконано з міцного скла, що витримує величезні навантаження. Пристрій також має високу стійкість до перепадів температур. Для нього цілком прийнятний діапазон від п’ятдесяти градусів морозу до п’ятдесяти градусів тепла. Сяючі смуги споживають мало електроенергії, так як працюють на світлодіодах. Вони підключені до традиційних світлофорів і їх робота синхронізована.

У багатьох містах Європи дорожні смуги безпеки що світяться вже не є дивиною. Їх встановлюють на пішохідних переходах з великим потоком пішоходів – біля торгівельних центрів, парків, бізнес-центрів і т.п. Фахівці вважають, що такі світлові смуги у пішохідних переходів приносять більше користі водіям, ніж пішоходам, так як вони роблять пішохідні переходи більш помітними.

Є у такого нововведення і негативні сторони – установка світлових пристроїв зажадає великих зусиль по прибиранню доріг, адже клімат в Україні на відміну від багатьох європейських міст більш суворий – то сніг, то сльота, то дощ з брудом…

Вартість обладнання одного пішохідного переходу світловими смугами «тягне» приблизно на 100 тисяч гривень.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.