П’ятниця, 29 Березня, 2024

Полтавська митниця розпочала пілотний проект

ДФС в січні 2019 року почала пілотний проект, який відповідає передовим митним стандартам і який передбачає використання «єдиного рахунку» для обслуговування клієнтів, повідомляє «Полтава. Future».

У чому ж полягає нововведення? Згідно з новим розробленим порядком всі платежі, які підлягають сплаті суб’єктом господарювання при митному оформленні товарів, будуть перераховуватися на єдиний казначейський рахунок, що дозволить значно знизити час митного оформлення товарів. Сьогодні різні платежі сплачуються на різні рахунки, до того ж різних митниць.

Зараз розроблена і починає впроваджуватися автоматизована система митного оформлення «Інспектор» (програмне забезпечення), яка покликана значно полегшити життя підприємствам, що здійснюють зовнішньоекономічну діяльність. Крім того нова система спростить надходження і облік митних платежів від підприємств і перерахування їх до державного бюджету за рахунок налагодження прямих електронних комунікацій між Державною фіскальною службою і Казначейством.

Пілотний проект буде здійснюватися в дві фази:

  • Перша фаза з 23.01.2019 по 17.02.2019 буде проходити на базі Київської обласної та міської митниць. Брати участь в першій фазі проекту будуть підприємства які виявили бажання брати участь в експерименті за їх письмовою згодою;
  • Друга фаза з 18.02.2019 по 15.03.2019 буде проходити з підключенням всіх митниць України. У другій фазі експерименту зможуть взяти участь всі бажаючі підприємства.

Природно, що під час впровадження пілотного проекту буде виникати багато неузгодженостей. Однак вони будуть швидко аналізуватися, і система на підставі аналітичних даних буде вдосконалюватися.

Використання єдиного казначейського рахунку передбачає авансову оплату всіх митних платежів на депозитний рахунок №3734, відкритий в Казначействі на ім’я ДФС, що дозволить бізнесменам:

  • Скоротити час митного оформлення товарів;
  • Зменшити документообіг;
  • Робити платежі в будь-якій митниці України;
  • Скоротити час повернення переплачених грошей.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.